ßßß
Przygotowanie:4 porcje:1 kg buraków1 op. Rukoli200 g twarogu, prawdziwego, najlepiej koziego,sos:6 łyżek oleju rydzowego Semco6 łyżek syropu z malin, prawdziwego1/2 łyżeczki tabascoSól morska, do smaku
Przygotowanie:Buraki przełożyć na blachę, zalać odrobiną wody, aby na blaszce była jej 1 cm warstwa.Włożyć do piekarnika, piec 1 , 5 h w 160 stopniach.Po upieczeniu powinny być jędrne, miękkie lecz wymagające gryzienia.Składniki sosu wymieszać trzepaczką.Buraki obrać, pokroić w cienkie plastry, najlepiej w rękawiczkach. Ułoźyć na talerzach i pokruszyć na nie sól. Każdą porcję polać łyżką sosu, w reszcie wymieszać z rukolą.Sałatę ułożyć na burakach.Twaróg pokroić, kostki ułożyć wokół sałaty.Podawać.Powiązane notki:Prosta sałatka z serem gruyereSałatka z serem Lazur i nerkowcamiSałatka z fetą i gruszkąKlasyczna pizza z kurczakiem shoarma, papryką i serem mozzarellaSałatka z pomidorów i serka wiejskiego z sosem orzechowym