ßßß
Dwa z wymienionych w liście przepisów znajdziecie pod linkami, przystawkę przygotujcie wg przepisu, który znajdziecie poniżej. Oto on:Składniki:2 porcje:Tosty:1 razowa nieduża bagietka2 świeże figicienko pokrojone ulubione salami150 g sera mozzarellaSałata:1/2 op. miksu ulubionych sałat4 łyżki osączonej czewonej fasolisos:3 łyżki oliwy1 łyżka miodu2 łyżki soku z cytrynytabascosól, do smakuPrzygotowanie:1. Kolację zacznijcie od przygotowania lizaków morelowych.2. Posiekajcie warzywa i grzyby na sos pieczarkowy, zagotujcie wodę na makaron. Odstawcie ją i trzymajcie w cieple.3. Wino czerwone zdekantuj przelewając do karafki, aby temperatura pokojowa uwolniła jego aromaty, białe schłódź.4. Zastaw stół, pomyśl o muzyce dodającej wieczorowi klimatu.Przepis na sałatkę z tostami i fasolą:Bagietkę pokroić w kromi. Ser, salami i figi w plastry, przepyszne będzie salami z orzechami.Na kromkach ułożyć odobinę sera, a na nim warstwami plastry salami i fig.Przełożyć do piekarnika, najlepiej na blaszcze z pergaminem ( świetnie sprawdzi się mata termiczna lub kratka z papierem do pieczenia).Opiekać w temp. 180 stopni, 8-10 minut, aż ser się rozpuści.W tym czasie składniki sosu wymieszać trzepaczką lub przełożyć do słoika i dokładnie nim wstrząsać, aż się połączą – 2-3 minuty. Doprawić solą i tabasco.Na talerzach ułożyć sałatę, dodać fasolę i doprawiony, pikantny sos.Serwować z tostami, najlepiej ułożyć je na paterze bądź półmisku, żeby każde z Was mogło się nimi raczyć wedle uznania.Smacznego!
Powiązane notki:Rozgrzewająca szybka i ekonomiczna zupa jarzynowa z kaszą jaglanąMakaron w sosie pieczarkowym – prosty przepisMakaron Penne w sosie pieczarkowym z parmezanemNOWOŚCI NA BLOGU! PRZEPISY DLA NIEMOWLĄT!