ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomakaron penne 0,5 porcjapomidory 3 sztuksalami 100 gramówparmezan 50 gramówlistki bazylii według uznaniaoregano suszone według uznaniaoliwa 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżki oleju. Odcedzony przelać zimna wodą i osaczyć.Sparzone, obrane pomidory pokroić na cząstki. Kilka opłukanych listków bazylii odłożyć, a resztę posiekać.Wymieszać ostudzony makaron z pomidorami oraz bazylią. Miedzy składniki powkładać zwinięte w ruloniki plastry salami. Całość skropić oliwą. Oprószyć solą oraz pieprzem i oregano. Posypać sałatkę startym parmezanem.Uwagi:Parmezan można zastąpić mozzarellą lub innym pikantnym twarogowym serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MakaronemPotrawy z MięsaPotrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: