Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Nie ma to jak leniwe popołudnie i Ania, która tylko zastanawia się co wrzucić do piekarnika. Oto co powstało z mojej weny. Cudowne, przepyszne maślane rogaliki, z
czekoladą – białą i gorzką – w celu zrównoważenia smaków oraz z chrupiącym
masłem orzechowym i
orzechową posypką. Jeśli ktoś zastanawiał się jak może smakować niebo, to znalazłam odpowiedź na to pytanie. Spróbujcie, tym bardziej , że będziecie się nimi cieszyć w mniej niż 15 minut.
Składniki:8 sztuk:op. (330 g)
ciasta francuskiego3 łyżki
masła orzechowego chrunchy3 łyżki siekanych
orzechów (dowolnych ) lub
migdałów30 g
białej czekolady30 g
gorzkiej czekoladymałe
żółtko2-3 łyżki
mlekaPrzygotowanie:Nagrzewamy piec do 170 stopni z termoobiegiem. Na blasze układamy papier do pieczenia.Ciasto – ja kupiłam już w kształcie koła – lekko rozwałkowujemy.
Czekoladę i
orzechy siekamy.Smarujemy je
masłem orzechowym , posypujemy
czekoladą.Kroimy jak tort na 8 części i zwijamy
rogale do węższej strony.
Układamy na blasze.
Żółtko rozmącamy z
mlekiem, smarujemy obficie
rogale – będą chrupiące – i posypujemy
orzechami.Pieczemy do zrumienienia około 10 minut.
Smacznego!ANiaPowiązane notki:Tradycyjne Maślane Rogaliki z różą – przepyszneRogaliki maślane z powidłami morelowymi i
masłem orzechowymKakaowe ciasteczka z
czekoladąSzybkie bułeczki z
dyniąSzybkie Bułeczki
Razowe z
bananem i
migdałami (w 15 minut ) Wegańskie