Wykonanie

300 g
płatków owsianych2
banany ok 160 g po obraniu2
żółtka35 g truvii lub innego słodzidła50 g odtłuszczonej
czekolady w proszku3-4 łyżki
mleka migdałowegoWszystkie składniki wrzucić do malaksera

i zmiksować na jednolitą masę. Przełożyć na folię, zawinąć i schować na 30 minut do lodówki.NastępnieOpcja I - dla cierpliwych,ciasto przykleja się do wszystkiego.Zmoczyć wałek
wodą i rozwałkować ciasto i wycinać dowolne kształty.

Opcja II prosta i przyjemnaFormować małe kuleczki i spłaszczać. Można też, ze spłaszczonych kulek wycinać różne kształty.
Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Piec 10-12 minut w 200°C (termoobieg 180°C ) we wcześniej nagrzanym piekarniku.

Niestety
ciasteczka nie są tak kruche jak te, które w składzie mają
masło, ale równie smaczne i słodkie :)

Zdrowego,
czekoladowego zajadania życzę :)Violaautorka przepisu

You can translate this
page with the translator on top of the
page on the left hand
side.