ßßß Cookit - przepis na Krem orzechowy

Krem orzechowy

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
To cudo powstało wynikiem improwizacji, udało mi się kupić słoik pysznego masła orzechowego z kawałkami orzechów – czyli takiego jakie lubię. Postanowiłam połączyć je z kaszą i uzyskałam krem o konsystencji serka – budyniu, mimo , że ten uwielbiam na razie biorę się za gotowanie sporej porcji kaszy bo planuję jeść ten krem codziennie przez kilka najbliższych dni bo jest przepyszny.
Składniki na porcję:
4 łyżki ugotowanej kaszy np. jaglanej
3 łyżki jogurtu naturalnego*
1 łyżka sera białego*
1 łyżka miodu
1 łyżka masła orzechowego
orzechy i miód do dekoracji
*W WERSJI WEGAŃSKIEJ ZASTĄPCIE ŚMIETANKĄ KOKOSOWĄ
Przygotowanie:
Składniki kremu miksujemy przez 2 minuty.
Podajemy z miodem i orzechami.
Idealna propozycja na wynos!
Powiązane notki:
Śliwkowy krem śniadaniowy
Pancakes jaglane z jabłkiem i rodzynkami
Wieżyczki gryczane
Kasza jaglana po grecku
Kremowa Owsianka Straciatella
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/04/26/krem-orzechowy