Wykonanie
Przez jakiś czas czekałam z wrzuceniem tego przepisu, bo nie chciałam podobnych dwóch umieszczać tuż koło siebie. Dziś w końcu postanowiłam się nim z
Wami podzielić, bo wyszło naprawdę pysznie!Nie smakowała mi wersja podstawowa - ta tutaj, więc zapiekłam ją i wyszło naprawdę super. Żałowałam, że nie zrobiłam tego z całego opakowania
kaszy jaglanej...Zapiekana
kasza jaglana na słodko
Potrzebujemy:jaglankiczerwonego
jabłkamioducynamonuśmietankiJabłko obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do jaglanki i mieszamy. Dodajemy
miodu do smaku i
śmietanki - tyle, żeby dało się mieszać w miarę łatwo. Dosypujemy trochę
cynamonu.Przekładamy masę do kokilek i zakrywamy warstwą
śmietany. Wierzch posypujemy
cynamonem i
cukrem. Zapiekamy w 180 stopniach przez 20 minut.Uwaga, gorące, pyszne, uzależniające! :)