ßßß
Składniki na dwie porcje:100 g schabu1 marchewka ok. 100 g1 ziemniak – ok. 100 g1 łyżka masła1/2 łyżeczki oleju rzepakowegoszczypta majerankuPrzygotowanie:Schab myjemy, mielimy lub miksujemy.Warzywa myjemy i obieramy, ponownie myjemy, drobno kroimy i wrzucamy do 350 ml wody.Dodajemy schab i gotujemy do miękkości.Pod koniec gotowania dodajemy masło i olej.Przed podaniem mieszamy z majerankiem.Na początku drogi maluszka ze stały pokarm schab gotujemy osobno i na końcu dodajemy do warzyw bez wywaru. Wywar mięsny może uczulać. Ilość wody kontrolujemy – konsystencja powinna być średnio gęsta – gulasz opisuje ją najlepiej.Powiązane notki:Dla niemowląt : krupniczek jarzynowy z koperkiemPieczony schabDla niemowląt : Kurczak z zimowymi warzywami i makaronemDla niemowląt: Zupka marchewkowa z kurczakiem