Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Dla naszych milusińskich najważniejsza jest zbilansowana dieta. Ja staram się o takową troszczyć. Dziś
schab z
marchewką i
ziemniakami,
masełkiem i odrobinką
majeranku. Coś klasycznego w wersji dla najmłodszych – dnie można serwować już po 5 miesiącu – zmielone na papkę, później większe kawałeczki.
Składniki na dwie porcje:100 g
schabu1
marchewka ok. 100 g1
ziemniak – ok. 100 g1 łyżka
masła1/2 łyżeczki
oleju rzepakowegoszczypta
majerankuPrzygotowanie:
Schab myjemy, mielimy lub miksujemy.Warzywa myjemy i obieramy, ponownie myjemy, drobno kroimy i wrzucamy do 350 ml
wody.Dodajemy
schab i gotujemy do miękkości.Pod koniec gotowania dodajemy
masło i
olej.Przed podaniem mieszamy z
majerankiem.Na początku
drogi maluszka ze stały pokarm
schab gotujemy osobno i na końcu dodajemy do warzyw bez
wywaru.
Wywar mięsny może uczulać. Ilość
wody kontrolujemy – konsystencja powinna być średnio gęsta – gulasz opisuje ją najlepiej.Powiązane notki:Dla niemowląt : krupniczek jarzynowy z
koperkiemPieczony
schabDla niemowląt :
Kurczak z zimowymi warzywami i
makaronemDla niemowląt: Zupka marchewkowa z
kurczakiem