Wykonanie
Nabrałam się raz na
fasolkę... Kupiłam na ulicy, z tzw. straganu, piękną, dorodną
fasolkę bo myślałam, że będzie lepsza od takiej kupionej w hipermarkecie. Ale się pomyliłam...Po kilku dniach kupiłam w markecie. Wyglądem trochę gorszą, ale za to bardzo smaczną:)
Składniki:3 garście
fasolki (tak kupowałam:) nie wiem ile ważyła)2 łyżki
bułki tartej1 łyżka
masłaFasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkościGdy będzie już miękka na patelni rozpuścić
masło i dodać
bułkę tartą. Uważać, żeby nie była zbyt sucha, bo się przypali, ale trzeba też uważać, żeby nie była zbyt mokra
Ugotowaną
fasolkę odcedzamy i przekładamy na patelnię mieszając z
bułka tartąJa podałam do kotletów
schabowych i
ziemniaków z
koperkiemSmacznego :)