ßßß
Składniki:op. 275 g ciasta francuskiego4 połówki brzoskwiń z syropu15 plasterków oscypka lub wędzonego serasuszona żurawinaPrzygotowanie:Piec nastawiamy na 220 stopni z termoobiegiem.Ciasto kroimy na 5 rzędów, każdy dzielimy na trzy części. Nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Układamy po plasterku oscypka i pokrojone w plasterki brzoskwinie, po 2-3 kawałki na porcję. Układamy na papierze do pieczenia.Pieczemy 10 minut!Smacznego!Szybko i smacznie:) udanej soboty.U nas dziś kolęda. Czekamy nadal na duszpasterza, jestem bardzo ciekawa co powie, tym bardziej , że miał być o 9 a już prawie 11:) no cóż , szczęśliwi czasu nie liczą.
Powiązane notki:Ciasto francuskie z serem brie, szynką i czarnuszkąEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałamiEkspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananoweGrillowane Naleśniki z oscypkiem, przepyszne zakopiańskie wspomnienieProste ciasto Świąteczne z jabłkami i kruszonką, szybki przepis