ßßß
Potrzebne będą:słoikdaktylewodaPrzygotowanie:Daktyle wkładamy do słoika, od ich ilości zależy gęstość pasty. Jeśli powkładamy je ciasno do słoja, będzie baardzo gęsta. Ja polecam powkładać je luźno, ale jednak tak aby się dotykały.Bakalie zalewamy wrzątkiem do samego wieczka, zakręcamy i odstawiamy na całą noc.Rano masę miksujemy blenderem lub przekręcamy przez maszynkę i gotowe.Pastę przechowujemy w lodówce, nawet kilka tygodni, u mnie stoi zawsze maksymalnie tydzieńMyślę, że taką pastę można swobodnie zapasteryzować i przechowywać w spiżarce,ale daktyle dostępne są cały czas w marketach więc jest to raczej opcja dla wiecznie zapracowanych, robiących wszystko na raz, na zapas.Smacznego
Powiązane notki:Dyniowo daktylowe bułeczki scones bez cukruZiemniaczane bułeczki , słodkie ale bez cukru, vegańskieNawigacja po wpisach← Wstecz Dalej →Copyright 1996-2016 Grupa Onet.pl S.A. Wszystkie serwisy Polityka prywatności