Wykonanie

Dzisiaj błyskawicznie bo przepis prosty i banalny - pomada cukiernicza. Idealnie sprawdzi się na pączkach, ciastkach czy babkach. Przepis znaleziony na stronie doradcasmaku.pl . Polecam :)Składniki:500g
cukru3/4 szkl
wody35g
octuCukier zagotować z
wodą. Na gotujący się wlać
ocet i podgrzewając na średnim ogniu gotować jeszcze chwilę do lekkiego zgęstnienia (temp. ok 115-120 stopni). Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Ucierać do białości.Pomadą polewać pączki i ciasta. Używać jak lukru. Można barwić na dowolne kolory i przechowywać do dwóch miesięcy w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Przed użyciem wystarczy podgrzać ;) Jeśli pomada jest zbyt gęsta dodać kilka kropli przegotowanej
wody.Smacznego :)

