Dzisiaj moja propozycja do kolejnego konkursu. Tym razem jest to konkurs Włoskie smaki od Łowicza. Do mojej potrawy wybrałam sos Arrabbiata z ostrymipapryczkami chili. Danie nie tylko pysznie smakuje, ale i jest szybkie w przygotowaniu.Składniki na 2 porcje:sos Arrabbiata Łowicz3/4 szklanki kuskusu250 g mrożonych krewetek np. tygrysich1 mała cebula2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki kurkumy1/2 łyżeczki lubczykusól, pieprz1. Sos Arrabbiata Łowicz przelać do rondla i gotować kilka minut. Następnie zdjąć z ognia, wymieszać z kuskusem i zostawić pod przykryciem.2. Krewetki przelać wrzątkiem na durszlaku. Cebulę i czosnek drobno posiekać.3. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na nie cebulę i czosnek z przyprawami.4. Dodać krewetki, sok z cytryny i smażyć ok. 3 minuty.5. Na talerzach ułożyć warstwę pomidorowegokuskusu i ułożyć na niej krewetki.6. Podawać z cząstkami cytryny.