Wykonanie
Najlepsza szarlotka na świecie to szarlotka Babci S!Składniki (na dużą blachę):Ciasto:7dl
mąki1,5 dl
cukru3 tsk
proszku do pieczenia2
jajka200g
masłaKruszonka:150g miękkiego
masła3dl
cukru3dl
mąkiPozostałe:3 słoiki 1l
jabłek3 garście
rodzynekumieść składniki ciasta w robocie kuchennym i ucieraj aż się połącząrozwałkuj (może być ciężko) i przełóż na dno i brzegi dużej blachy wyłożonej pergaminem„dźgnij” widelcem, żeby nie zrobiły się bąble podczas pieczeniapiecz 15 minut w 200 Cskładniki kruszonki umieść w robocie kuchennym i ucieraj krótką chwilę – jak tylko składniki się połączą, wyłącz mikserwyjmij ciasto z pieca, ułóż na nim
mus jabłkowy i posyp
rodzynkamikruszonkę rwij na małe kawałki i rzucaj je na ciasto.piecz ok 50 minut w 200 C, a „potem się zajadaj” ;)Smacznego!ps idealnym dodatkiem do tej szarlotki jest krem
waniliowy