ßßß
- 1 kg jabłek ( np. szara reneta lub champion )- 3 łyżki rodzynek- 15 dag mąki- 10 dag masła- 10 dag cukru- szczypta cynamonu- 1 łyżeczka masła do wysmarowania formyWykonanieJabłka obrać i pokroić w cząstki. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem ułożyć jabłka i wsypać rodzynki. Przygotować kruszonkę: do mąki dodać cukier, cynamon i schłodzone posiekane masło. Czubkami palców rozdrobnić i wymieszać składniki aby powstały grudki. Kruszonką posypać owoce. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika i piec, aż wierzch się zrumieni. Podawać na ciepło.Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .Komentarze oraz lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.Z góry dziękuję.