Wykonanie
Przepis jest baaaardzo prosty ;) Najczęsciej jemy ten posiłek bez użycia sztućców, maczając
bagietkę w
oliwie z
octem i zagryzając pozostałymi składnikami. Oczywiście można zrobić z nich pyszną
sałatkę, ale to może następnym razem ;)…This recipe is soooo easy ;) Usually we eat this meal without any cutlery, dipping baguette in
olive and balsamic vinegar and eating it with other ingredients. Of course you can
make a delicious salad out of them :)Składniki:
bagietkaoliwa z oliwekocet balsamicznysuszone pomidory w
oliwiemozarellasałata lodowacytryna/sok z
cytrynypodrzyj
sałatę na kawałki, połóż na talerzu
cytrynę pokrój na cząstki
oliwę i
ocet wlej do małej miseczki (
oliwy więcej niż
octu)
mozarellę podrzyj na kawałki, przełóż do miseczki
suszone pomidory przełóż do miseczkipołóż wszystkie naczynia z pysznymi składnikami i
bagietkę na tacy i podaj :)wyciśnij
sok z cytryny na
sałatę, maczaj kawałki
bagietki w
oliwie z
octem, jedz z pozostałymi składnikami :)Smacznego! :)*możesz użyć dowolnego rodzaju
oliwy (np. z
chilli), dodać
oliwki (my za nimi nie przepadamy), prosciutto albo
ser (uwielbiam
Grana Padano). Papryczki nadziewane
serem też idealnie pasują do tego dania :)…Ingredients:baguette
olive oilbalsamic vinegardried tomatoes in oil
mozarellaiceberg lettucelemontear up the lettuce, put on a big
platecut lemon into big pieces, put next to the lettuce
olive and balsamic
pour into small bowl (
more olive than vinegar)tear up or cut
mozarella into pieces, place in a bowlput dried tomatoes into another bowlplace all dishes on a
tray with baguette and
serve :)squeeze lemon juice over the lettuce, dip pieces of baguette in
olive with vinegar, eat with other delicious ingredients :)Bon appetit! :)*you can use different kinds of
olive (f.e. with
chilli), or add olives (we don’t like them), prosciutto or cheese (I
love Grana Padano). Stuffed small peppers with cheese are perfect for this dish :)