Wykonanie
Muszę się do czegoś przyznać – nigdy nie lubiłam pełnoziarnistego
makaronu. Z wyjątkiem spaghetti. Od jakiegoś czasu staram się jeść zdrowiej i wybierać „lepsze” wersje produktów, które jem na co dzień. Tym razem padło na
makaron ;) Okazało się, że pełnoziarnisty
makaron może być podany w smaczny sposób, czego dowodem jest ten przepis :) Spróbujcie koniecznie –
sos jest obłędny!
I have to
make a confession – I never liked full grain pasta. Except for the spaghetti. But for some
time now, I try to eat healthier and choose „better” versions of products, that I usually use in the kitchen. This
time it is pasta ;) As it turned out, full grain pasta can be prepared in a tasty way – and this recipe is a proof of this :) You deffinitely should try it – the sauce is insane!
Składniki:
200g
makarony Farfalle / kokardki Lubella Pełne ziarno
1 puszka
kukurydzy1 puszka
tuńczyka2 łyżki
majonezu2 łyżki
soku z cytryny1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
currypieprzsólmakaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu (ja lubię al dente ;), przelej zimną
wodą i pozwól mu dobrze obcieknąć
do dużej miski przełóż odcedzoną
kukurydzę i
tuńczyka w osobnej (mniejszej) miseczce wymieszaj składniki sosu:
majonez,
sok z cytryny,
sos sojowy,
curry, dodaj
sól i
pieprz do smaku
odcedzony
makaron przełóż do miski z
tuńczykiem i
kukurydzą, dodaj sos i dokładnie wymieszaj
Smacznego! :)
…
Ingredients:
200g Farfalle / pasta bows Lubella Pełne ziarno (full grain)
1 can of corn
1 can of
tuna2 tbsp mayo
2 tbsp lemon juice
1 tbsp soy sauce
1 tsp
curryblack pepper
salt
cook past following the instructions on it’s package (I like when it’s al. dente ;),
pour cold water over it and drain
drain corn and
tuna, put into a big bowl
in another (much smaller) bowl, mix togetther ingredients for the sauce: mayo, lemon juice, soy sauce,
curry, season with salt and black pepper
add pasta and sauce into bigger bowl, mix all ingredients together
Bon appetit! :)
