Wykonanie
Muszę się do czegoś przyznać – nigdy nie lubiłam pełnoziarnistego
makaronu. Z wyjątkiem spaghetti. Od jakiegoś czasu staram się jeść zdrowiej i wybierać „lepsze” wersje produktów, które jem na co dzień. Tym razem padło na
makaron ;) Okazało się, że pełnoziarnisty
makaron może być podany w smaczny sposób, czego dowodem jest ten przepis :) Spróbujcie koniecznie –
sos jest obłędny!I have to
make a confession – I never liked full grain pasta. Except for the spaghetti. But for some
time now, I try to eat healthier and choose „better” versions of products, that I usually use in the kitchen. This
time it is pasta ;) As it turned out, full grain pasta can be prepared in a tasty way – and this recipe is a proof of this :) You deffinitely should try it – the sauce is insane!Składniki:200g
makarony Farfalle / kokardki Lubella Pełne ziarno1 puszka
kukurydzy1 puszka
tuńczyka2 łyżki
majonezu2 łyżki
soku z cytryny1 łyżka
sosu sojowego1 łyżeczka
currypieprzsólmakaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu (ja lubię al dente ;), przelej zimną
wodą i pozwól mu dobrze obcieknąćdo dużej miski przełóż odcedzoną
kukurydzę i
tuńczyka w osobnej (mniejszej) miseczce wymieszaj składniki sosu:
majonez,
sok z cytryny,
sos sojowy,
curry, dodaj
sól i
pieprz do smakuodcedzony
makaron przełóż do miski z
tuńczykiem i
kukurydzą, dodaj sos i dokładnie wymieszajSmacznego! :)…Ingredients:200g Farfalle / pasta bows Lubella Pełne ziarno (full grain)1 can of corn1 can of
tuna2 tbsp mayo2 tbsp lemon juice1 tbsp soy sauce1 tsp
curryblack peppersaltcook past following the instructions on it’s package (I like when it’s al. dente ;),
pour cold water over it and draindrain corn and
tuna, put into a big bowlin another (much smaller) bowl, mix togetther ingredients for the sauce: mayo, lemon juice, soy sauce,
curry, season with salt and black pepperadd pasta and sauce into bigger bowl, mix all ingredients togetherBon appetit! :)