ßßß Cookit - przepis na Sałatka ziemniaczana ze szczawiem i wędzonym łososiem

Sałatka ziemniaczana ze szczawiem i wędzonym łososiem

nazwa

Wykonanie

14 czerwca 2015
Składniki:
(Na dwie porcję)
1 kg. młodych ziemniaków
1 pęczek młodych ,małych liści szczawiu
200g. wędzonego łososia
1 czerwona cebula
mieszanka ziół do sałatek
Sos:
1 łyżeczka koncentratu chili
5 łyżek pikantnego ketchupu z czosnkiem i bazylią
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżka słodkiej mielonej papryki
Dodatkowo rękaw do pieczenia
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie wyszorować , ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić , osuszyć.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki.
Składnie na sos połączyć dokładnie razem.
Ziemniaki przełożyć do rękawa do pieczenia , dokładnie potrząsnąć by sos pokrył każdą ćwiartkę warzywa , zacisnąć woreczek. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Szczaw dokładnie umyć , osuszyć. Cebulę pokroić w piórka. łososia porwać na małe kawałki.
Do miseczek nakładać porcję ziemniaków , liści szczawiu , piórka cebuli oraz łososia. Całość oprószyć mieszanką ziół.
Smacznego
Post navigation
Ryba o soczystym wnętrzu z chrupiącą panierką.
Domowy bulion warzywny na bazie szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/salatka-z-pikantnych-mlodych-ziemniakow-szczawiu-oraz-wedzonego-lososia-tresciwa-i-przepyszna-pikantne-ziemniaki-swietnie-wspolgraja-z-lagodniejsza-od-bialej-czerwona-cebula-kwasnym-smakiem-szcza