Wykonanie
14 czerwca 2015Składniki:(Na dwie porcję)1 kg.
młodych ziemniaków1 pęczek
młodych ,małych liści szczawiu200g.
wędzonego łososia1
czerwona cebulamieszanka
ziół do sałatekSos:1 łyżeczka koncentratu
chili5 łyżek pikantnego
ketchupu z
czosnkiem i
bazylią1 łyżka suszonej
bazylii1 łyżka słodkiej mielonej
paprykiDodatkowo rękaw do pieczenia
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie wyszorować , ugotować na pół miękko w osolonej wodzie. Odcedzić , osuszyć.
Ziemniaki pokroić w ćwiartki.Składnie na sos połączyć dokładnie razem.
Ziemniaki przełożyć do rękawa do pieczenia , dokładnie potrząsnąć by sos pokrył każdą ćwiartkę warzywa , zacisnąć woreczek. Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 200st.
Szczaw dokładnie umyć , osuszyć.
Cebulę pokroić w piórka.
łososia porwać na małe kawałki.Do miseczek nakładać porcję
ziemniaków , liści szczawiu , piórka
cebuli oraz
łososia. Całość oprószyć mieszanką
ziół.SmacznegoPost navigation←
Ryba o soczystym wnętrzu z chrupiącą panierką.Domowy
bulion warzywny na bazie
szparag. Nada wyjątkowego smaku zupom warzywnym czy też potrawkom.Możemy zużyć go od razu lub po porcjować i zamrozić otrzymując domowe kostki warzywne. →