ßßß
 
            
         Składniki (6 porcji):1,5 litra bulionu mięsno-warzywnego3 cebule (ok. 230 g)3 ziemniaki250 g mielonej wieprzowiny1 jajko3 łyżki bułki tartej (ok. 60g)olej do smażeniaprzyprawy: sól, czarny pieprz (młynek), 2 czubate łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki mielonego kminkuZagotuj bulion. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i wsyp do wywaru. Obierz i posiekaj cebule, zeszklij na oleju i dodaj do garnka. Wsyp paprykę i kminek. Gotuj na średnim ogniu.Do naczynia z mięsem mielonym wbij jajko, wsyp bułkę tartą i przypraw całość solą i pieprzem. Uformuj niewielkie pulpeciki i dodaj je do zupy. Gotuj jeszcze przez 10-15 minut.Podawaj z zieleniną.Related PostsKremowa zupa ziemniaczana z chorizoKotlety mielone z warzywami w chrupiącej panierceZupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymiBabka ziemniaczana z białą kiełbasąZupa z czerwonej soczewicy z tajską pastą curry
Składniki (6 porcji):1,5 litra bulionu mięsno-warzywnego3 cebule (ok. 230 g)3 ziemniaki250 g mielonej wieprzowiny1 jajko3 łyżki bułki tartej (ok. 60g)olej do smażeniaprzyprawy: sól, czarny pieprz (młynek), 2 czubate łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki mielonego kminkuZagotuj bulion. Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i wsyp do wywaru. Obierz i posiekaj cebule, zeszklij na oleju i dodaj do garnka. Wsyp paprykę i kminek. Gotuj na średnim ogniu.Do naczynia z mięsem mielonym wbij jajko, wsyp bułkę tartą i przypraw całość solą i pieprzem. Uformuj niewielkie pulpeciki i dodaj je do zupy. Gotuj jeszcze przez 10-15 minut.Podawaj z zieleniną.Related PostsKremowa zupa ziemniaczana z chorizoKotlety mielone z warzywami w chrupiącej panierceZupa pomidorowa z pietruszkowymi kluskami lanymiBabka ziemniaczana z białą kiełbasąZupa z czerwonej soczewicy z tajską pastą curry