Wykonanie
W końcu możemy delektować się niemal letnim słońcem. W takich chwilach cieszę się, że jestem na „urlopie” macierzyńskim, bo pogoda tradycyjnie już psuje się w okolicach weekendu, co pewnie wkurza wszystkich etatowców. Kiedy upał, najlepiej
gaszą pragnienie domowej roboty
napoje – polecam orzeźwiający kompot z
rabarbaru, któremu wyjątkowego aromatu dodaje
cynamon.

Składniki :2-3 łodygi
rabarbaru (400 g)1,5 litra
wody10 cm kawałek kory
cynamonu4 łyżki
cukruRabarbar pokrój na kawałki o szerokości około 2 centymetrów. Wsyp do garnka, dodaj
cukier i
cynamon, zalej
wodą i gotuj przez około 10-15 minut. Ostudź, wyjmij korę cynamonowca i przecedź.Najlepiej smakuje po schłodzeniu.


Related Posts
Jabłkowe ciasto z
kaszy jaglanej z
żurawiną i cydremSzybkie i proste ciasto z
rabarbarem i
truskawkamiBananowe ciasto
jogurtowe z
rabarbarem (bez
jajek)