ßßß Cookit - przepis na Kompot rabarbarowy z cynamonem

Kompot rabarbarowy z cynamonem

nazwa

Wykonanie

W końcu możemy delektować się niemal letnim słońcem. W takich chwilach cieszę się, że jestem na „urlopie” macierzyńskim, bo pogoda tradycyjnie już psuje się w okolicach weekendu, co pewnie wkurza wszystkich etatowców. Kiedy upał, najlepiej gaszą pragnienie domowej roboty napoje – polecam orzeźwiający kompot z rabarbaru, któremu wyjątkowego aromatu dodaje cynamon.
Składniki :
2-3 łodygi rabarbaru (400 g)
1,5 litra wody
10 cm kawałek kory cynamonu
4 łyżki cukru
Rabarbar pokrój na kawałki o szerokości około 2 centymetrów. Wsyp do garnka, dodaj cukier i cynamon, zalej wodą i gotuj przez około 10-15 minut. Ostudź, wyjmij korę cynamonowca i przecedź.
Najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Related Posts
Jabłkowe ciasto z kaszy jaglanej z żurawiną i cydrem
Szybkie i proste ciasto z rabarbarem i truskawkami
Bananowe ciasto jogurtowe z rabarbarem (bez jajek)
Źródło:http://agatagotuje.pl/kompot-rabarbarowy-z-cynamonem