ßßß
Takie danie sobie wymyśliłam i ten plan wcieliłam w życie. Może na zdjęciu nie wygląda szczególnie zachęcająco, ale naprawdę smakuje dość niesamowicie.Składnikimakaron muszle, około 30 sztukmozzarella, 1 kulkaśmietana (12%), 200 gramstarty ser żółty, 3-4 łyżkiFarsz:mielona wołowina, 300 grambrokuły, 1 sztukacebula, 1 szt.czosnek, 3 ząbkiposiekana natka pietruszki, 2 łyżkisól, pieprzolej do smażeniaSos pomidorowy:cebula, 1 sztukaczosnek, 2 ząbkipomidory w puszcze, 1 puszkamiód, 1 łyżeczkasól, pieprzolej do smażeniaSposób przygotowania1. Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Na patelni przesmażyć cebulkę i czosnek. Dodać mięso. Smażyć, aż zbrązowieje. Następnie dodać ugotowane i pokrojone w kostkę brokuły oraz natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem.2. Przygotować sos pomidorowy: w garnku o grubym dnie zeszklić cebulę, dodać czosnek, chwilę smażyć. Następnie dorzucić pomidory. Gotować około 10 minut. Zmiksować i doprawić miodem, solą i pieprzem. Sos przelać do naczynia żaroodpornego.3. Muszle faszerować mięsem i układać w naczyniu. Mozzarellę zetrzeć na grubych oczkach tarki. Wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Wylać na muszle. Posypać cienką warstwą żółtego sera. Piec przez 20 minut w piekarniku (funkcja góra-dól) rozgrzanym do 180 stopni.librium pricing