ßßß
Składnikimąka graham, 2 i 1/2 szklankimąka pszenna, 1 szklankadrożdże suche, 7 gramletnia woda, 1/2 szklankiletnie mleko, 1/2 szklankimiód, 2 i 1/2 łyżkiolej, 2 łyżkisól, 1 łyżeczkado smarowania bułek: 1 jajko + łyżka mlekaSposób przygotowania1. Drożdże i obie mąki wymieszać. W wodzie i mleku rozpuścić miód, olej i sól. Suche składniki połączyć z mokrymi. Wyrabiać przez 10-15 minut. Miskę i ciasto zasypać mąką. Przykryć ściereczką. Odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.2. Ciasto podzielić na 10 równych części. Każdą rozpłaszczyć, następnie utworzyć sakiewkę. Czynność powtórzyć. Końcówki dokładnie zlepić. Formować podłużne bułeczki. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, spojeniem do dołu. Przykryć ściereczką i ostawić na 20 minut.3. Bułki posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem. Piec w piekarniku (funkcja góra-dół) rozgrzanym do 200 stopni do 25 minut. Ja swoje piekłam 18, miały miękką skórkę. Im dłużej będą w piekarniku tym wierzch będzie bardziej chrupiący.Przepis pochodzi z bloga Moje wypieki.buy cheap valium without prescription