ßßß




Składniki (4 porcje)4 filety z kurczakaKilka listków melisyKilka listków miętyKilka listków bazyliiCytrynaŁyżka jasnego octu winnego2 łyżki oliwySól, pieprzŁyżeczka suszonych płatków chilliPrzygotowaniePosiekaj zioła, zetrzyj skórkę z cytryny.Zioła i skórkę cytrynową wrzuć do miski, dodaj ocet, oliwę, płatki chilli, sól i pieprz.Filety oczyść, wrzuć do marynaty i dokładnie je w niej wytaplaj z każdej strony.Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.Mocno rozgrzej patelnię do grillowania i ułóż na niej filety.Smaż około 15 minut, przewracając i dociskając co 2-3 minuty.Kurczak doskonale smakuje z sałatą i dressingiem melonowym (wersja fit), lub z domowymi frytkami (wersja mniej fit).Smacznego!Zobacz także:Chrupiący kurczakKurczak z parmezanem i chrupiącym prosciuttoAfrykańskie kurczaki