Wykonanie
P rzepis na to przepyszne ciasto pochodzi z bloga Anytsujx . Jest nie tylko pyszne, ale tez bardzo szybkie w przygotowaniu. Puszyste, miękkie ciasto doskonale komponuje się z aromatycznymi
malinami. Poza sezonem można przygotować je z
mrożonymi owocami. Na pewno będzie u nas często gościć, bo zasmakowało nam już od pierwszego kęsa :)

5
jajek100 g
cukru250 g
mąki tortowej70 g
masła1 łyżeczka
proszku do pieczenia5 kropel
aromatu cytrynowegomaliny - ok. 200 g+ 1 łyżka
mąki pszennej na
lukier:4 łyżki
cukru pudru3 krople
aromatu cytrynowegoodrobina
mlekaMasło rozpuścić, odstawić do przestudzenia.
Jajka utrzeć dokładnie z
cukrem na białą puszystą masę ( co najmniej 5 minut). Dodać aromat i
mąkę. Wymieszać. Dodać rozpuszczone
masło oraz
proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia.Piekłam w formie 26 x 19 cm.Na cieście ułożyć opłukane, wymieszane z łyżką
mąki maliny.Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez ok. 35 minut ( do suchego patyczka. (moje było gotowe po 25 minutach, więc należy je obserwować)Podane składniki utrzeć na gęsty
lukier i polukrować ciasto.