ßßß
Składniki:4 -6 porcji300 g malin400 g śmietanki kremówki 30%1 opakowanie śmietan – fixu3 -4 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości malin)¼ szklanki gorącej wody2,5 łyżki galaretki malinowejWykonanie:W gorącej wodzie rozpuszczamy galaretkę i odstawiamy do ostygnięcia.Śmietankę ubijamy na sztywno, dodając pod koniec fix.Maliny mielimy blenderem. Po zblendowaniu przecieramy przez sitko, aby pozbyć się drobnych pestek. Do gładkiego puree malinowego dodajemy przestygniętą galaretkę malinową i mieszamy.Do ubitej śmietany dodajemy maliny z galaretką i cukier puder. Mieszamy. Pamiętajmy, żeby ubita śmietana była w tej samej temperaturze co maliny z galaretką. Dzięki temu deser nam się nie zwarzy i uzyskamy gładką masę.Przekładamy do pucharków, a następnie do lodówki. Podajemy po ok. godzinie.Jeśli deser stoi dłużej w lodówce, a nie chcemy, żeby był za bardzo zbity, wyjmujemy go z lodówki, na około 15-20 minut przed podaniem.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!