ßßß
Składniki:250 ml schłodzonej śmietany kremówki3 łyżki cukru pudru2-3 łyżki soku z malin (lub sok z zagotowanych i przetartych przez sito malin)1 galaretka morelowa (lub inna) + woda1 szklanka truskawekmała garść rodzynekPrzygotowanie:Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu lub zrobić własną domową galaretkę . Gdy galaretka stężeje na jej wierzch sypiemy rodzynki. Na nie układamy pokrojone truskawki. W misce ubijamy śmietanę. Gdy zdąży już mocno zgęstnieć dodajemy cukier puder. Jeszcze chwilę miksujemy. Na końcu delikatnie wlewamy 2-3 łyżki soku malinowego. Mieszamy na wolnych obrotach miksera. Jeśli nasz sok jest słodki można pominąć cukier puder. Bitą śmietanę kładziemy łyżką na wierzch każdego deseru.Szybko, prosto i smacznie.Smacznego