ßßß
700 gramów sera z wiaderka (dałam Dr. Oetker)150 ml śmietany kremówki 30%1 szklanka cukru pudru0,5 kg malin3,5 - 4 płaskie łyżeczki żelatyny na wierzch: maliny +2 galaretki malinoweSer i śmietankę wyjmujemy z lodówki na 2 godziny przed robieniem ciacha.Twaróg mieszamy z cukrem, dodajemy śmietankę (bez ubijania), miksujemy.Maliny wsypujemy do rondla, zagotowujemy (nie dodawałam wcale wody) przez około 8 minut, następnie przecieramy przez sito, by pozbyć się pestek, studzimy do temperatury pokojowej, wlewamy do masy serowej, miksujemy.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody, lekko schładzamy (lecz nie całkowicie, żelatyna ma być wciąż płynna) i wlewamy małym strumyczkiem do masy, cały czas miksując.Całość przelewamy do tortownicy 24 cm i wstawiamy do lodówki do stężenia.2 galaretki malinowe rozpuszczamy w 0,5-0,6 litra wrzątku, schładzamy.Na zastygnięty sernik układamy maliny, zalewamy je tężejąca galaretką, wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.