ßßß
Składniki:15 sztuk400 g serka twarogowego naturalnego250 ml śmietanki czekoladowej 30%3 łyżki cukru pudru2,5 łyżki syropu miętowegogarść świeżej mięty3 łyżeczki żelatyny2 łyżki wody15 biszkoptówDekoracja:gorzka / mleczna czekolada lubwiórki wafloweWykonanie:Biszkopty wkładamy do zagłębień foremki do muffinek. Najlepiej będzie, jak uda nam się kupić biszkopty wielkości dna foremki, wtedy nie trzeba będzie ich przycinać albo kruszyć.Do małej miseczki wlewamy wodę i posypujemy ją żelatyną. Odstawiamy na około 10 minut. W tym czasie żelatyna napęcznieje.W kąpieli wodnej rozpuszczamy żelatynę (w garnku podgrzewamy wodę, do środka wstawiamy miseczkę z żelatyną i mieszamy, dopóki się nie rozpuści). Następnie do miseczki z żelatyną dodajemy trochę naturalnego serka i mieszamy trzepaczką. Powstanie nam gładki płyn.Miętę drobno siekamy. Czekoladową śmietankę ubijamy na sztywno. Mieszając dodajemy rozpuszczoną żelatynę, pozostały serek, syrop miętowy, miętę, cukier i mieszamy.Masę serową przekładamy do zagłębień w formie. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 1-1,5 godziny.Gdy mini serniczki stężeją, wyjmujemy je z formy i przyozdabiamy posiekaną czekoladą lub wiórkami waflowymi.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ