Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIkarkówka po cygańsku
Polecam łatwy a smaczny przepis na
karkówkę ..Produkty600 g
karkówki150 g pikantnego
ketchupu3 duże
ogórki konserwowe2
cebule2 łyżki
olejusól,
pieprz,
ostra paprykaCZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MINPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWYWykonanie1.
Karkówkę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na 6 równych kotletów. Każdy z nich nacieramy
solą,
pieprzem i
ostrą papryką. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę
oleju i obsmażamy kotlety, aż do zarumienienia. Przekładamy na talerz, polewamy
ketchupem i dokładnie w nim obtaczamy nasze kotlety.2. Na patelnię ze smażenia
mięsa dodajemy drugą łyżkę
oleju, rozgrzewamy i wrzucamy
cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy, aż
cebulka zmięknie (ok. 5 minut).
Ogórki konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plastry.3. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę podsmażonej
cebuli. Na nią kładziemy kotlety wraz z
ketchupem, następnie plasterki
ogórków, a na koniec resztę
cebuli. Pieczemy pod przykryciem 90 minut w 190 stopniach. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego!Powiązany przepis:
szczupak w sosie
koperkowymsurówka z
kapusty pekińskiej z
olejem rzepakowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy