Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA
MIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKarkówka pieczona z kluchami i
czerwoną kapustą

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną
karkówkęSkładniki:1,5 KG
KARKÓWKI3 ZĄBKI
CZOSNKUSÓL,
PIEPRZ,
PAPRYKA OSTRAOLEJ DO SMAŻENIA + TROCHĘ MASŁASposób wykonania:UMYTĄ I OBSUSZONĄ
KARKÓWKĘ NAKŁUWAMY NOŻEM I W OTWORY WKŁADAMY WCZESNIEJ POKROJONY NA CZĄSTKI
CZOSNEK.NACIERAMY
SOLĘ ,
PIEPRZEM ORAZ
OSTRĄ PAPRYKĄ.ODSTAWIAMY NA OKOŁO 1 H DO LODÓWKI..NA ROZGRZANY
OLEJ Z MASŁEM KŁADZIEMY
KARKÓWKĘ I OBSMAŻAMY Z KAŻDEJ STRONY ZARUMIENIAJĄC DOŚĆ MOCNA ALENIE PRZYPALAĆ.NASTĘPNIE PODLEWAMY I DUSIMY POD PRZYKRYCIEM 2 H KONTROLUJĄC ILOŚĆ SOSU..WYCIĄGAMY
KARKÓWKĘ I WYKONUJEMY SOS.ZAGOTOWUJEMY.PODAJEMY Z KLUCHAMI NA PARZE ORAZ
CZERWONĄ KAPUSTĄ .PRZEPISY PODANE OSOBNO..Powiązany przepis:Kluski gotowana na parze /na łachu/ zwane też pampuchy
Ser smażonyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej