Wykonanie
Kuchenna szkoła przetrwania - level 3 ...czyli w pierwszej własnej, wymarzonej kuchni.Ostatnie wpisySernik z oreoTrójwarstwowy blok z
ryżem ...Tort
ananasowyLikier kajmakowyRosyjski rosół z
szafranemTortille z boczniakami
Chipsy z
jarmużuCiasteczka karobowo-gryczaneKoktajl z
jarmużem i
awokadoKoktajl z zielonych warzywProsta i tania reklama w Internecie sprzedawana za pomocą AdTaily(PLALLADTAILY0002)




Pisz blogBlog > Komentarze do wpisu«
Losos zapiekany w truskawkachBulka czekoladowa - ... »Przepis cytuję za Beą,
truskawki podpatrzyłam u Majanki . :)

[forma o średnicy 22 cm lub 4 małe foremki,piekłam w 28 cm, więc ciasto jest niziutkie, ale puszyste]350 g
rabarbaru (dałam pół na pół z
truskawkami)100 g miękkiego
masła160 g
cukru3
jajkaotarta skórka z ½
cytrynyotarta skórka z ½
pomarańczyłyżeczka zmielonego
kardamonułyżeczka
proszku do pieczenia200 g
mąkiRabarbar i
truskawki umyć, drobno pokroić.
Masło utrzeć z
cukrem na puszystą masę. Dodawać pojedynczo
jajka, ciągle mieszając. Następnie dodać otarte skórki,
kardamon oraz przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem. Składniki starannie wymieszać (jednak nie za długo), dodać
owoce, wymieszać i przelać masę do natłuszczonej foremki.Piec ok. 45-50 min. w temperaturze 180 stopni (mniejsze foremki - krócej).Przestudzić przed wyciągnięciem z formy. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Smacznego!



sobota, 13 czerwca 2009, n_zakpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze