Tarta z malinami to kolejna propozycja ciasta z owocami. Sezon malinowy w pełni więc korzystajmy z dostępności bardzo zdrowych i pysznych malin.Tarta z ciasta kruchego z puszystym kremem na bazie budyniu i bitej śmietany. Wierzch tarty pokryty malinami. Po prostu – poezja!!SkładnikiCiasto2 szklanki mąki tortowej15 dag masła1 żółtko4 łyżki cukru pudru1/2 łyżeczka proszku do pieczeniaKrem2 budynie waniliowe2 szklanki mleka200 ml śmietanki 30%10 dag masła1/2 szklanki cukru2 łyżeczki żelatyny namoczone w 2 łyżkach zimnej wody2 galaretki malinowe rozpuszczone w 2 szklankach wodyZ podanych składników zarobić ciasto i włożyć do lodówki w celu schłodzenia na około 1 godzinę.Ciasto rozwałkować na wielkość foremki, wyłożyć i upiec na złoto w 180 0 CUgotować budyń na mleku z dodatkiem cukru, lekko ostudzić i dodać masło energicznie mieszając.Napęczniałą żelatynę dodać do ciepłego budyniu, wymieszać.Odłożyć do ostudzenia.Ubić śmietankę na sztywno i dodawać partiami do masy lekko mieszając.Masę wyłożyć na podpieczony spód.Na masie ułożyć gęsto maliny.Na maliny wylać tężejącą galaretkę.Smacznego!!