Wykonanie
Dzisiaj chcemy pokazać Wam przepis na danie, które jest bardzo łatwe w przygotowaniu, a wygląda jak wymagający dużego nakłady pracy
pudding, czy suflet. My przygotowujemy to danie, gdy mamy ochotę szybko zjeść coś pożywnego, czasami jako element proszonej kolacji. Zapewniamy, że smakuje wyśmienicie i nie musicie bać się
ciasta francuskiego, bo bardzo dobre można kupić w praktycznie każdym supermarkecie. Jedyne na co musicie uważać na skład ciasta. Unikajcie takiego, które zawiera tłuszcze trans i konserwanty.Porcja dla 3 osób
Składniki:-
ciasto francuskie- 1
pierś z kurczaka- 2
pieczarki- 1/2
czerwonej papryki- 1
marchewka- 1 mała
cebula- pół szklanki
pomidorów z kartonu- 1/5 szklanki
sosu sojowego-
curry,
pieprz i
sól do przyprawienia
kurczaka.-
olej do smażeniaSposób przygotowania:1.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy
curry,
pieprzem i
solą, a następnie smażymy na rozgrzanym
oleju.2. Gdy
kurczak zrobi się rumiany, dodajemy na patelnię pokrojone w kostkę:
cebulę i
paprykę, posiekane
pieczarki i
marchewkę w talarkach.3. Wszystko dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie.4. Następnie dodajemy
pomidory i
sos sojowy. Próbujemy jeśli jest zbyt słone dodajemy
pomidorów, zbyt mało słone dodajemy
sosu sojowego. Sos ma być gęsty i oblepiać warzywa.5.
Potem sos przekładamy do chochelek, a chochelki przykrywamy kwadratem z
ciasta francuskiego (ma być większy tak by trochę obklejał boki miseczki).6. Wszystko pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż boki będą rumiane, czyli około 15 minut.Smacznego!