Wykonanie
HomeDania
Mięsne03majRolada ze
schabu z
żurawinąLoading...60minŚredni2 KomentarzyRolada ze
schabu z
żurawiną i
sosem chrzanowym dobrze smakuje na gorąco jako dodatek do drugich dań jak i na zimno podawana z
pieczywem.

Składniki1 kg.
schabu40 dkg.
boczku2 ząbki
czosnkuchrzan w słoiczku
musztarda20 dkg.
żurawiny suszonejpieprz,
sól do smaku
ziele angielskieliść laurowySos chrzanowy1 łyżka
masła1 łyżka
mąki1 szkl. kwaśnej
śmietany2 łyżki
chrzanu ze słoikaszczypta świeżo startego
chrzanusok z połowy
cytrynyłyżeczka
cukrusól do smakuSposób przygotowania
Schab rozkroić tak żeby powstał płat, posolić popieprzyć, posmarować
chrzanem,
musztardą i rozgniecionym
czosnkiem.
Boczek pokroić w plastry i podsmażyć, rozłożyć na
schab, posypać
żurawiną, zwinąć roladę, mocno związać, obsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Włożyć do rękawa foliowego, wrzucić
liść laurowy i
ziele angielskie, piec około godziny w temp. 200 *C. pod koniec pieczenia rozciąć rękaw, piec do zrumienienia SOS:
masło roztopić dodać łyżkę
mąki wlać szkl.
śmietany to zagotować dodać
chrzan,
sok z cytryny,
cukier i
sól do smaku, zagotować.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab