Wykonanie
Co zrobić na obiad? Może
mięso w sosie chrzanowym? Zapraszam po przepis :)

SKŁADNIKI1 kg
szynki wieprzowej3 ziarenka
ziela angielskiegoliść laurowykilka ziarenek
pieprzukostka warzywna
chrzanmąkaśmietanasól,
pieprz,
cukierJAK TO ZROBIĆ
Szynkę myjemy, kroimy w plastry, zalewamy zimną
wodą, doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy szumy, zmniejszamy gaz. Dodajemy
ziele angielskie,
pieprz,
liść laurowy oraz kostkę warzywną.
Mięso gotujemy do miękkości ok. godziny.Odlewamy płyn z
mięsa, zaprawiamy
chrzanem,
mąką i odrobiną
śmietany. Doprawiamy
solą,
pieprzem i
cukrem.
Mięso podajemy polane
sosem chrzanowym z surówką np. z
czerwonej kapusty.Smacznego :)
