Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta22paźPiernik z
wiśniami i masą
pomarańczowąLoading...60 minŁatwe0 KomentarzyBardzo smaczne połączenie czterech smaków – piernika,
czekolady,
wiśni i
pomarańczy.

Składniki3 szkl.
mąki1/2 kostki
margaryny3
jajka1 szkl.
cukru3 łyżeczki
sody2 łyżki
kakaoprzyprawa do piernika1 szkl.
mlekasłoiczek
dżemu wiśniowegoMasa3/4 kostki
masła250g
serka philadelphia3/4 szkl.
cukru pudrusok wyciśnięty z jednej
pomarańczyPolewa200g
czekolady mlecznej3-4 łyżki
mlekaSposób przygotowania
Margarynę utrzeć z
cukrem ucierając dodawać po jednym
jajku,
Mąkę,
sodę,
kakao,
przyprawę do piernika wymieszać. Do utartej
margaryny z
jajkami porcjami dodawać
mąkę wymieszaną z
przyprawami na przemian z
dżemem i
mlekiem. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przelać do formy o wymiarach 36/22cm, piec około 40 minut w temp. 170-175 *C. Wystudzić, przekroić na dwie części, przełożyć masą.Masa:
Masło dobrze utrzeć z
cukrem pudrem, porcjami dodać
serek i wyciśnięty sok z
pomarańczy.Polewa:
czekoladę połamać na małe kawałki, dodać
mleko, podgrzewać cały czas mieszają aż
czekolada się rozpuści. Rozpuszczoną
czekoladą polać piernik.

RadaMówią że najlepszy jest „stary pierni ” i chyba coś w tym jest, piernik jest bardzo dobry na drugi a nawet na trzeci dzień :)Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab