ßßß
Zrobić 3 biszkopty (składniki na jeden):4 jajka4 łyżki letniej wody12 dkg cukru7 dkg mąki1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa:3 szkl. jogurtu naturalnego1,5 szkl. śmietany 30%8 łyżek cukru pudru8 łyżeczek żelatyny1/2 szkl. wrzącej wody2 szkl. jagódSposób przygotowaniaBISZKOPT : Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę , dolewając ciepłą wodę. Do utartych żółtek dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dokładnie połączyć , z białek ubić pianę , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać na blachę o wymiarach 24/35 cm . piec około 20 minut w temp 170 *C . Tak samo przygotować pozostałe dwa biszkopty .Szklankę jagód zmiksować blenderem , dodać do jogurtu , dokładnie wymieszać , dodać 5 łyżek cukru pudruŻelatynę rozpuścić we wrzątku , przestudzić , dodać do jagodowego jogurtu cały czas miksującŚmietanę ubić z pozostałą częścią cukru , delikatnie połączyć z masą jagodową ,dodać resztę jagód ( w całości ) , biszkopty przełożyć gotową masą , schłodzić .Całość posypać cukrem pudremRadyW razie potrzeby masą można dosłodzić.






Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab