Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta09lipCiasto
jogurtowo –
jagodowy pasiakLoading...3 KomentarzyCiasto bardzo lekkie , delikatne nie za słodkie w sam raz na upalne dni lata

Zrobić 3
biszkopty (składniki na jeden):4
jajka4 łyżki letniej
wody12 dkg
cukru7 dkg
mąki1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasa:3 szkl.
jogurtu naturalnego1,5 szkl.
śmietany 30%8 łyżek
cukru pudru8 łyżeczek
żelatyny1/2 szkl. wrzącej
wody2 szkl.
jagódSposób przygotowania
BISZKOPT :
Żółtka utrzeć z
cukrem na puszystą masę , dolewając ciepłą
wodę. Do utartych
żółtek dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia , dokładnie połączyć , z
białek ubić pianę , delikatnie połączyć z masą jajeczną . Wylać na blachę o wymiarach 24/35 cm . piec około 20 minut w temp 170 *C . Tak samo przygotować pozostałe dwa
biszkopty .Szklankę
jagód zmiksować blenderem , dodać do
jogurtu , dokładnie wymieszać , dodać 5 łyżek
cukru pudruŻelatynę rozpuścić we wrzątku , przestudzić , dodać do
jagodowego jogurtu cały czas miksując
Śmietanę ubić z pozostałą częścią
cukru , delikatnie połączyć z masą
jagodową ,dodać resztę
jagód ( w całości ) ,
biszkopty przełożyć gotową masą , schłodzić .Całość posypać
cukrem pudremRadyW razie potrzeby masą można dosłodzić.








Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab