Wykonanie
Przepis na sos wymysliłam dzisiaj ale udało mi sie go utrwalićMyślę że pasowałby też do
ryby, w mojej wersji – znów w towarzystwie
ryżu ( z racji diety
męża:) i sałatki z warzyw w
sosie winegret.Składniki:
pierś z kurczaka – podwójna mała
śmietana (najlepsza byłaby kremówka) – 3 łyżki
jogurt – 3 łyżki
woda- 3 łyżki
masło – 1 łyżka/łyżeczkarosołek – 1/4 kostki ( lub
vegeta)
skórka z cytrynykoperek – 3 łyżeczki
cukier – płaska łyżeczka
pieprzsólmąka 1 płaska łyżeczkaPrzygotowani :Z
kurczaka przygotowujemy płaskie filety. Obsmażamy je krótko na łyżce
oleju . W oddzielnym naczyniu mieszamy resztę składników najlepiej trzebaczką żeby z
mąki tworzyły sie grudki. Wylewamy sos na patelnie z
kurczakami i dusimy ok 15 minut pod przykryciem.Smacznego .

Powiązane wpisy:
Kurczak z warzywami po chińskuPaella z
kurczakiem i warzywami