Wykonanie
Kiedy Bee pokazała go u siebie, wiedziałam, że szybko u nas zagości. Tak też się stało. Omlet przygotowałam w najbliższy weekend na śniadanie. Córcia przepadła. Najpierw zrobiłam jeden i jadłyśmy na spółkę.
Potem musiałam dorobić drugi, bo okazało się, że jeden to za mało.

Składniki:2 duże
jajka100 g
pure z dyni2 łyżki
cukruszczypta
soli½ szklanki
mąki4 łyżki klarowanego
masła – do smażenia
jogurt do podania

Wykonanie:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli.
Żółtka,
pure,
cukier dokładnie wymieszać. Dodać
mąkę i ponownie wymieszać. Dodać ubite
białka i delikatnie połączyć całość. Omlet usmażyć na
maśle najpierw z jednej,
potem z drugiej strony. Podzielić na kawałki i chwilę podsmażyć. Podawać z
jogurtem.