Wykonanie
Składniki::
pieprzpomidory: 3-4
szpinak: 50 dag
gałka muszkatołowasólmakaron muszle: 4 porcje
biały ser: 20 dag
bułka tarta: 2-3 łyżki
olej: 2
masło: 4 łyżki
cebule: 2
mleko: 100 ml
czosnek: 2-3 zabki
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem
oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie.
Cebule posiekać,
czosnek przecisnąć przez praskę,
szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.Rozgrzać 2 łyżki
masła, zeszklić połowę
cebuli i
czosnek, dodać
szpinak i smażyć kilka minut. Doprawić. Następnie zmiksować z
serem,
bułką tartą, i
mlekiem, doprawić.Farszem napełniać muszle. Na
maśle zeszklić resztę
cebuli, dodać posiekane
pomidory, doprawić i przelać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć muszle i zapiekać ok. 20 minut w 180ºC.Powiązane wpisy:Domowe spaghettiLasagne-bolognese(prawdziwa włoska) :)Zupa krem z dyni-dla najbardziej wymagającychZupa z dyni