Wykonanie
oreganocebula: 1
mięso mielone: 30 dag
makaron spaghettibulion: 1 szklanka
koncentrat pomidorowy: 1/2 szklanki
sólmarchewka: 1
seler: 1/2
pieczarki: 20 dag
pieprzparmezanbazyliaczosnek: 2-3 ząbkiCebulę obrać, posiekać.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Marchew i
seler obrać, umyć, pokroić w maleńką kosteczkę.
Grzyby oczyścić, pociąć w plasterki. Na
oleju zeszklić
czosnek i
cebulę. Dodać
marchewkę, i
seler. Smażyć kilka minut.Do warzyw dodać
mielone mięso i mieszając, przysmażyć. Następnie dodać
koncentrat pomidorowy (warto dodać szczyptę
cukru),
sól,
pieprz i
zioła do smaku. Całość zalać gorącym
bulionem. Przykryć i dusić około 10-15 minut.Po kwadransie dorzucić plastry
pieczarek, przemieszać i dusić, nie przykrywając. W tym czasie ugotować
makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Przełożyć do dużej miski. Gorący sos wyłożyć na
makaron. Posypać
parmezanem.