ßßß
Składniki:kurek czerwonycytrynasólpieprz100 ml wina białego, wytrawnego50 ml śmietanki kremówkitrochę mąkipół szalotkiSalsa z mango:1 mangoszalotkalimonkasólpieprzkolendraodrobinę oliwy z oliwekPrzygotowanie:Filetujemy kurka. Nie bójcie się filetować, jak ja dałam radę, to WY też. Na YouTube znajdziecie mnóstwo filmików, w których pokazują krok po kroku wykonanie. Pamiętajcie żeby wyciągnąć ości, kurek ma małe.Obtaczamy w mące i smażymy na oleju chwilę z jednej i z drugiej strony - do przyrumienienia.Na tej samej patelni dodajemy pokrojoną w kostkę szalotkę, chwilę smażymy.Dodajemy wino i czekamy aż odparuje nadmiar. Dodajemy sok z połowy cytryny i trochę skórki z cytryny.Na sam koniec dodajemy śmietankę.Doprawiamy solą, pieprzem.Salsa z mango:Kroimy wszystko w kostkę.Mieszamy razem.Robimy dressing - łączymy oliwę i trochę soku z limonki, sól, pieprz i trochę pokrojonej kolendry.Dodajemy do miski z mango i szalotką.Podajemy z rybą.Smacznego! :)~M&M