Wykonanie

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam gofry:) oto kolejna propozycja, tym razem na drożdżach. Są mocno chrupiące i znikają bardzo szybko:)Składniki2 szklanki
mąki pszennej20 gram świeżych
drożdży2 szklanki ciepłego
mleka1
cukier waniliowy1/3 szklanki
oleju2 średnie
jajaSposób przygotowaniaKrok 1Na początku robimy rozczyń: w połowie szklanki
mleka rozpuszczamy
drożdże, dodajemy 1 łyżeczkę
mąki oraz 1 łyżeczkę
cukru. Odstawiamy aż się zapieniW misce mieszamy resztę składników mikserem. Na koniec dodajemy rozczyn i mieszamy do połączenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny aż ciasto wyrośnie. Następnie pieczemy w gofrownicy.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyBułeczki
drożdżowe z
czekoladowym nadzieniemPlacki z
kaszy mannyGofry z
marchewkąPuchowa
kaszka z
truskawkowym sosemDomowe gofry