Wykonanie
wtorek, 18 Czerwiec 2013, autor: blue_megi, 4 Komentarzy »Najprostsze muffinki, które przygotujemy w kilka chwil. Delikatne,
biszkoptowe, z soczystą niespodzianką w środku. Polecam.
Składniki:2 duże
jajka (lub 3 małe)pół szklanki
mleka1/4 szklanki
oleju1 i 3/4 szklanki
mąki pszennej3/4 szklanki drobnego
cukruopakowanie
cukru waniliowegołyżeczka
proszku do pieczeniaumyte i osuszone
truskawki (duże)W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki:
mąkę,
proszek do pieczenia,
cukier waniliowy i zwykły. W osobnej misce roztrzepujemy
jajka z
mlekiem i
olejem. Wlewamy do suchych składników i dokładnie mieszamy trzepaczką. Napełniamy foremki do muffinek do 2/3 wysokości. W środek każdej wkładamy
truskawkę. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.Smacznego!