Wykonanie
«
Bułki mieszane z ziarnamiNajlepszy domowy
chleb »Wczoraj miałam ochotę na coś
drożdżowego, więc padło na racuchy . Ale nie takie zwykłe, więc trochę pogłówkowałam trochę, a że w zamrażalce mam jeszcze pełno
mrożonych owoców , które muszę wykorzystać zrobiłam
czekoladowe racuchy z
truskawkami . Wyszły obłędne jak dla mnie poezja posypane odrobinom
cukru pudru coś wspaniałego koniecznie do powtórzenia . Składniki na 15 średnich racuchów - 2,5 szklanki
mąki pszennej - 3 łyżki
cukru lub więcej lubimy bardzo słodkie racuchy - 2 łyżki ciemnego
kakao - trochę mniej niż 1,5 szklanki letniego
mleka - 2
jaja - 25 dag
drożdży - 10
truskawek u mnie mrożone lub inne
owoce np
jabłka Przygotowanie
Mleko podgrzewamy tak, aby było letnie dodajemy
drożdże i mieszamy .
Mąką łączymy z
cukrem i
kakao wlewamy
mleko z
drożdżami wbijamy
jajka . Mieszamy wszystko do uzyskania gładkiego ciasta konsystencji gęstej
śmietany . Odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce na około godzinę Po tym czasie dodajemy
owoce . Smażymy racuchy na rozgrzanej patelni z obu dwóch stron na małym ogniu . Podajemy posypane
cukrem pudrem :)


Przepis bierze udział w akcjiczwartek, 20 lutego 2014, arletka990poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze