ßßß
Składniki: (dla ułatwienia na mniejszą porcję - 8 połówek faszerowanych jajek)4 jajka klasy M1 puszka sardynek w oleju roślinnym Graal 110 g1 3/4 łyżki majonezu1 łyżka drobno posiekanego pora (około 0,5 cm)sól i pieprz do smakupropozycja podanie: sucharki i 2-3 rzodkiewkiPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo.Do miseczki przekładamy sardynki z puszki (! bez oleju). Rozgniatamy je widelcem. Dodajemy drobno posiekanego pora.Ostudzone i obrane jajka przecinamy na dwie połówki, wydrążamy żółtka. Połówki białek układamy na talerzu.Żółtka dodajemy do miseczki z sardynkami i porem. Dodajemy majonez, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie dodajemy więcej przypraw.Za pomocą małej łyżeczki nakładamy przygotowaną pastę w miejsca po żółtkach.Faszerowane jajka podajemy same lub z kawałkami rzodkiewki np. w towarzystwie sucharków.
Smacznegoponiedziałek, 14 grudnia 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog