ßßß
Cookit - przepis na Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków
Składniki
Żeberka
Kiełbasa biała
Ogórek kiszony
Mąka
Marchew
Pietruszka
Cebula
Czosnek
Liść laurowy
Majeranek
Woda
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składnikipasek bardzo chudych
żeberek
wędzonych - ok. 30 dag0.5 kg
białej kiełbasy
surowej lub parzonej.3/4 szklanki soku z
kiszonych ogórków
3 czubate łyżki stołowe
mąki
1
marchewka
1
pietruszka
1
cebula
2 ząbki
czosnku
1
liść laurowy
2 ziarenka ziel a angielskiego1 łyżka
majeranku
1 nieduży grzybek suszonyokoło 2,5 litra
wody
sól
,
pieprz
do smakuewentualnie 100 gra mów
śmietany
do zabieleniaPrzygotowanieObrane i umyte warzywa, grzybek suszony oraz
żeberka
włożyć do garnka.Dodać
ziele angielskie
,
liść laurowy
,
sól
i
pieprz
i gotować około godziny uzupełniając
wodę
, tak aby pozostało ok. 2,5 litra
wywaru
..W osobnym garnku ugotować biała surową
kiełbasę
. Jeśli używamy
kiełbas
y białej parzonej wystarczy ją pokroić.
Mięso
i ugotowane warzywa wyjąć z garnka.Pokrojoną
biała kiełbasę
oraz pokrojone
mięso
z
żeberek
dodać do
wywaru
.Dodać sok z
ogórków
i ponownie zagotować.Barszcz zagęścić
mąką
rozmieszaną w niewielkiej ilości
wody
.
Przyprawi
ć
majerankiem
,
solą
i
pieprzem
.
Źródło:
http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2013/03/barszcz-biay-na-wedzonych-zeberkach-i_7.html
Przepisy powiązane
Żeberka duszone
Żeberka duszone
Żeberka duszone
Żeberka duszone
Żeberka duszone
Składniki powiązane (0)