Wykonanie
Włochy
słoneczne, piękne i pełne zapachów. Sosu nauczył mnie gotować Tato, który jest mistrzem włoskiego spaghetti. Mam nadzieję że i Wam będzie smakować, szybki i nie
drogi przepis na smaczny włoski obiad.SKŁADNIKI:- paczka
makaronu- 1 kg
mięsa wieprzowo-wołowego- 2 puszki
pomidorów-
olej (ja użyłam z
czosnkiem)- 1
papryka czerwona- 1 torebka
papryki słodkiej-
bazylia,
oregano-
sól,
pieprz ziołowy- 2
cebule- 2
kostki rosołowe- 3 ząbki
czosnku-
żółty ser do posypania na koniec
Cebule i
paprykę kroimy w kostkę i smażymy na 2 łyżkach
oleju aż się zarumienią, dodajemy
czosnek.

Gdy
cebula i
papryka będą już rumiane, dodajemy
mięso i smażymy, mieszamy co chwilę (ok. 20-25 min, im dłużej podsmażamy
mięso tym lepsze jest w smaku)


po podsmażeniu
mięsa dolewamy
bulion (
bulionu dodajemy w zależności od tego jaką konsystencje chcemy uzyskać, jeśli lubicie gęsty wtedy pomijamy
bulion)

dodajemy całą paczkę
papryki słodkiej, odrobinę
soli i
pieprzu
dodajemy
bulion (ja używam 2 kostek i wlewam około 200 ml, ale jeśli lubicie gesty
bulion możecie ominąć)

na koniec dodajemy
pomidory z puszki które wcześniej mieszamy blenderem i gotujemy ok 40 min, w
między czasie gotujemy
makaron

bon appetit!!!