Witajcie:) Po pierwsze bardzo przepraszam za dłuuuugą nieobecność...wiele się działo... tak wiele, że nie miałam już czasu na publikacje:(Niemniej jednak serdecznie Was witam ponownie i nadrabiam zaległościDziś bardzo soczysta i wyjątkowa pieczeń - jak wiecie moja ulubiona forma mielonego:)SMACZNEGOSKŁADNIKI:1/2 kg mięsa mielonego1 opakowanie ciasta francuskiego1 ziemniak1 jajko200 g fasolki szparagowejbułkamlekosól, pieprzprzyprawa do mięsolejMięso mielone umieszczamy w misce dodając namoczoną w mlekubułkę, przyprawy, startego ziemniaka i jajko. Dokładnie łączymy ze sobą składniki. Fasolkę szparagową gotujemy około 5 min w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Formę keksową należy wysmarować olejem i umieścić w niej ciasto francuskie wraz z papierem w jakim jest zawinięta. Układamy mięso na przemian z fasolką. Zawijamy górę ciastem, ewentualnie dekorujemy (ja za pomocą foremek do ciastek wycięłam serca z kawałków ciasta i ułożyłam je na wierzch). Smarujemy wierzch ciasta jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min.