ßßß Cookit - przepis na PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z fasolką szparagową w cieście francuskim

PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z fasolką szparagową w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Witajcie:) Po pierwsze bardzo przepraszam za dłuuuugą nieobecność...
wiele się działo... tak wiele, że nie miałam już czasu na publikacje:(
Niemniej jednak serdecznie Was witam ponownie i nadrabiam zaległości
Dziś bardzo soczysta i wyjątkowa pieczeń - jak wiecie moja ulubiona forma mielonego:)
SMACZNEGO
SKŁADNIKI:
1/2 kg mięsa mielonego
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 ziemniak
1 jajko
200 g fasolki szparagowej
bułka
mleko
sól, pieprz
przyprawa do mięs
olej
Mięso mielone umieszczamy w misce dodając namoczoną w mleku bułkę, przyprawy, startego ziemniaka i jajko. Dokładnie łączymy ze sobą składniki. Fasolkę szparagową gotujemy około 5 min w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Formę keksową należy wysmarować olejem i umieścić w niej ciasto francuskie wraz z papierem w jakim jest zawinięta. Układamy mięso na przemian z fasolką. Zawijamy górę ciastem, ewentualnie dekorujemy (ja za pomocą foremek do ciastek wycięłam serca z kawałków ciasta i ułożyłam je na wierzch). Smarujemy wierzch ciasta jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min.
Źródło:http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/12/przepis-pieczen-z-miesa-mielonego-z.html