ßßß Cookit - przepis na PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z borówką amerykańską i serem camembert

PRZEPIS - Pieczeń z mięsa mielonego z borówką amerykańską i serem camembert

nazwa

Wykonanie

Dziś kolejny pomysł z serii "Koniec nudnego mielonego":)
We wcześniejszych postach przedstawiałam Wam pomysł na:
Pieczeń z mięsa mielonego z kalafiorem i brokułem http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/05/przepis-pieczen-z-miesa-mielonego-z.html
Zapraszam do zapoznania się z tym przepisem, a teraz przedstawiam kolejny pomysł:)
SKŁADNIKI:
500 g mięsa mielonego
125 g borówek amerykańskich
250 g sera camembert
1 jajko
bułka tarta
majeranek
świeży koperek
masło
bazylia
sól
pieprz
Mięso umieszczamy w misce. Dodajemy umyte borówki i pokrojony w kostkę ser camembert. Następnie dodajemy jajko, posiekany pęczek koperku i doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i bazylią. Dodajemy nieco bułki tartej i wyrabiamy na gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę do pieczenia smarujemy masłem i obtaczamy w bułce. Wkładamy mięso i pieczemy około 50 - 60 minut.
SMACZNEGO:)
Źródło:http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/06/przepis-pieczen-z-miesa-mielonego-z.html